Dva nova stručna rada iz Specijalne bolnice AKSIS – endoskopske operacije torakalne kralježnice u lokalnoj anesteziji

Operacije torakalne kralježnice su ozbiljna medicina. Naravno, nije cilj da zvuči kako ostale operacije kralježnice nisu, međutim kolege i mnogi pacijenti koji budu ovo čitali svjesni su što znači torakalna kralježnica… A moj tim i ja također jako dobro to znamo, te upravo iz toga razloga prije dosta godina počeli smo i s transforaminalnim endoskopskim operacijama torakalne kralježnice.… Pročitaj više »

Robert Saftić

Neurokirurška ambulanta za kralježnicu u Varaždinu – svaki mjesec

Već neko vrijeme aktivno i uspješno surađujem s Nado Centrom Varaždin, te zahvaljujući toj suradnji pacijenti iz Varaždina i okolice nemaju potrebu putovati u Zagreb radi pregleda neurokirurga specijaliziranog za minimalno-invazivne operacije kralježnice. Ambulantu u Varaždinu redovito (svaki mjesec) drži moj kolega dr. Karlo Houra. Ukoliko ste u potrazi za neurokirurškim pregledom, drugim mišljenjem ili rješenjem za Vaše… Pročitaj više »

Robert Saftić

3 godine nakon endoskopske operacije kralježnice

Prije nekoliko dana ugodno me iznenadio ugledni hrvatski estetski kirurg dr. Mario Zambelli iz Rijeke. Operirao sam ga prije 3 godine endoskopskom tehnikom (2 hernije diska). Operacija je prošla uredno, pacijent se pridržavao svih uputa i normi ponašanja koje savjetujem svojim pacijentima… a rezultat možete vidjeti niže. Nakon endoskopskih operacija kralježnice sasvim je uobičajeno da se pacijent vrati… Pročitaj više »

Robert Saftić

Neurokirurška ambulanta u Specijalnoj bolnici Aksis

Dragi pacijenti, Specijalna bolnica AKSIS, unatoč svim nedaćama koje su snašle Hrvatsku i svijet, i dalje radi… uz pojačane higijenske i sigurnosne standarde. Naglašavam kontinuiranu sterilizaciju i dezinfekciju svih naših prostorija modernim i inovativnim tehnologijama, na što smo posebno ponosni! Priroda našeg posla ne dozvolja nam da prestanemo s radom. Naše pacijente boli, a ja sam u potpunosti… Pročitaj više »

Robert Saftić

Spinalna neurokirurgija i dijagnostika tijekom pandemije koronavirusa

Dragi pacijenti i prijatelji, kao što svi svjedočimo, nalazimo se u izazovnim i teškim vremenima. Životi svih nas su značajno promijenjeni i zahvaćeni pandemijom novog korona virusa i svim promjenama koje ona implicira. Svjestan sam kako Vaša bol ne može čekati, kako želite što prije i točnije saznati Vašu dijagnozu, odakle bol dolazi i kako je se riješiti.… Pročitaj više »

Robert Saftić

12 godina laserske neurokirurgije kralježnice u Hrvatskoj – Perkutana laserska dekompresija diska

Vrijeme brzo prolazi pa mi niti u primisli nije bilo da je prošlo već 12 godina! Da, toliko je prošlo od moje edukacije za PLDD tehniku (laserska dekompresija diska) kod dr. Gian Paolo Tassia u Italiji (Clinica Villa Anna, San Benedetto del Tronto), te početka primjene ove tehnike u Hrvatskoj. Riječ je o naprednoj, sigurnoj i inovativnoj minimalno-invazivnoj… Pročitaj više »

Robert Saftić

Čestit Božić i sretna Nova 2020. godina!

Svima Vama koji me pratite, mojim pacijentima, kolegama iz Aksisa i prijateljima, želim blagoslovljen i čestit božić i sretnu Novu 2020. godinu. dr. Saftić

Robert Saftić

Prvi pacijent iz Dominikanske Republike u Hrvatskoj

Već sam u prošloj objavi, a i ranije, pisao o sve popularnijem i zastupljenijem obliku turizma – zdravstvenom turizmu, te uspjesima moje bolnice u tom segmentu. Danas imamo dosta senzacionalnu vijest i pacijenta, o čemu nažalost neće moći čuti u medijima (bilo tiskanim, radio postajama, TV programu)… Naime, jučer je u Republiku Hrvatsku doputovao, a danas je operiran… Pročitaj više »

Robert Saftić