3 godine nakon endoskopske operacije kralježnice

Prije nekoliko dana ugodno me iznenadio ugledni hrvatski estetski kirurg dr. Mario Zambelli iz Rijeke. Operirao sam ga prije 3 godine endoskopskom tehnikom (2 hernije diska). Operacija je prošla uredno, pacijent se pridržavao svih uputa i normi ponašanja koje savjetujem svojim pacijentima… a rezultat možete vidjeti niže. Nakon endoskopskih operacija kralježnice sasvim je uobičajeno da se pacijent vrati… Pročitaj više »

Robert Saftić
Robert Saftić

Neurokirurška ambulanta u Specijalnoj bolnici Aksis

Dragi pacijenti, Specijalna bolnica AKSIS, unatoč svim nedaćama koje su snašle Hrvatsku i svijet, i dalje radi… uz pojačane higijenske i sigurnosne standarde. Naglašavam kontinuiranu sterilizaciju i dezinfekciju svih naših prostorija modernim i inovativnim tehnologijama, na što smo posebno ponosni! Priroda našeg posla ne dozvolja nam da prestanemo s radom. Naše pacijente boli, a ja sam u potpunosti… Pročitaj više »

Robert Saftić
Robert Saftić

Spinalna neurokirurgija i dijagnostika tijekom pandemije koronavirusa

Dragi pacijenti i prijatelji, kao što svi svjedočimo, nalazimo se u izazovnim i teškim vremenima. Životi svih nas su značajno promijenjeni i zahvaćeni pandemijom novog korona virusa i svim promjenama koje ona implicira. Svjestan sam kako Vaša bol ne može čekati, kako želite što prije i točnije saznati Vašu dijagnozu, odakle bol dolazi i kako je se riješiti.… Pročitaj više »

Robert Saftić
Robert Saftić

12 godina laserske neurokirurgije kralježnice u Hrvatskoj – Perkutana laserska dekompresija diska

Vrijeme brzo prolazi pa mi niti u primisli nije bilo da je prošlo već 12 godina! Da, toliko je prošlo od moje edukacije za PLDD tehniku (laserska dekompresija diska) kod dr. Gian Paolo Tassia u Italiji (Clinica Villa Anna, San Benedetto del Tronto), te početka primjene ove tehnike u Hrvatskoj. Riječ je o naprednoj, sigurnoj i inovativnoj minimalno-invazivnoj… Pročitaj više »

Robert Saftić
Robert Saftić

Čestit Božić i sretna Nova 2020. godina!

Svima Vama koji me pratite, mojim pacijentima, kolegama iz Aksisa i prijateljima, želim blagoslovljen i čestit božić i sretnu Novu 2020. godinu. dr. Saftić

Robert Saftić
Robert Saftić

Prvi pacijent iz Dominikanske Republike u Hrvatskoj

Već sam u prošloj objavi, a i ranije, pisao o sve popularnijem i zastupljenijem obliku turizma – zdravstvenom turizmu, te uspjesima moje bolnice u tom segmentu. Danas imamo dosta senzacionalnu vijest i pacijenta, o čemu nažalost neće moći čuti u medijima (bilo tiskanim, radio postajama, TV programu)… Naime, jučer je u Republiku Hrvatsku doputovao, a danas je operiran… Pročitaj više »

Robert Saftić
Robert Saftić

Zašto sam ponosan na uspjehe Specijalne bolnice Aksis?

… moglo bi se tu istaknuti zaista mnogo stvari, od vrhunske skrbi za pacijente, inovacija koje redovito uvodimo u Hrvatsku, regenerativne medicine s kojom imam zaista dobre rezultate, naprednih minimalno-invazivnih tehnika koje primjenjujem, no onda se sjetim kako to ništa ne bi bilo moguće bez mojih pacijenta koji mi svo ovo vrijeme bezuvjetno poklanjaju svoje povjerenje i svoje… Pročitaj više »

Robert Saftić
Robert Saftić

Massimo Savić o meni – HRT – U svom filmu

Prije nekoliko dana na Hrvatskoj radioteleviziji emitirana je smisija “U svom filmu” u kojoj je gostovao moj veliki prijatelj Massimo Savić, višestruki dobitnik Porina. Standardni dio svake emisije je i rubrika “Dvogled” u kojoj 2 bliska prijatelja govore o gostu emisije. Jedan od gostiju koji govore o Massimo sam bio i ja. U videu pogledajte što Massimo rekao… Pročitaj više »

Robert Saftić
Robert Saftić