Specijalna bolnica Aksis i fizikalna terapija

Već duži niz godina moja se bolnica bavi i fizikalnom terapijom u sklopu Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Primjenjujemo gotovo sve već priznate i poznate metode, no donosimo i novosti u vidu BFMC Centaur aparata, napredne izokinetike, itd. Osmislili smo i posebne protokole za rehabilitaciju sportaša, kao i prevencije ozljeda. Posjetite web stranicu odjela za više informacija:… Read More »

Robert Saftić

Dva nova stručna rada iz Specijalne bolnice AKSIS – endoskopske operacije torakalne kralježnice u lokalnoj anesteziji

Operacije torakalne kralježnice su ozbiljna medicina. Naravno, nije cilj da zvuči kako ostale operacije kralježnice nisu, međutim kolege i mnogi pacijenti koji budu ovo čitali svjesni su što znači torakalna kralježnica… A moj tim i ja također jako dobro to znamo, te upravo iz toga razloga prije dosta godina počeli smo i s transforaminalnim endoskopskim operacijama torakalne kralježnice.… Read More »

Robert Saftić

Neurokirurška ambulanta za kralježnicu u Varaždinu – svaki mjesec

Već neko vrijeme aktivno i uspješno surađujem s Nado Centrom Varaždin, te zahvaljujući toj suradnji pacijenti iz Varaždina i okolice nemaju potrebu putovati u Zagreb radi pregleda neurokirurga specijaliziranog za minimalno-invazivne operacije kralježnice. Ambulantu u Varaždinu redovito (svaki mjesec) drži moj kolega dr. Karlo Houra. Ukoliko ste u potrazi za neurokirurškim pregledom, drugim mišljenjem ili rješenjem za Vaše… Read More »

Robert Saftić

3 godine nakon endoskopske operacije kralježnice

Prije nekoliko dana ugodno me iznenadio ugledni hrvatski estetski kirurg dr. Mario Zambelli iz Rijeke. Operirao sam ga prije 3 godine endoskopskom tehnikom (2 hernije diska). Operacija je prošla uredno, pacijent se pridržavao svih uputa i normi ponašanja koje savjetujem svojim pacijentima… a rezultat možete vidjeti niže. Nakon endoskopskih operacija kralježnice sasvim je uobičajeno da se pacijent vrati… Read More »

Robert Saftić

Neurokirurška ambulanta u Specijalnoj bolnici Aksis

Dragi pacijenti, Specijalna bolnica AKSIS, unatoč svim nedaćama koje su snašle Hrvatsku i svijet, i dalje radi… uz pojačane higijenske i sigurnosne standarde. Naglašavam kontinuiranu sterilizaciju i dezinfekciju svih naših prostorija modernim i inovativnim tehnologijama, na što smo posebno ponosni! Priroda našeg posla ne dozvolja nam da prestanemo s radom. Naše pacijente boli, a ja sam u potpunosti… Read More »

Robert Saftić

Spinalna neurokirurgija i dijagnostika tijekom pandemije koronavirusa

Dragi pacijenti i prijatelji, kao što svi svjedočimo, nalazimo se u izazovnim i teškim vremenima. Životi svih nas su značajno promijenjeni i zahvaćeni pandemijom novog korona virusa i svim promjenama koje ona implicira. Svjestan sam kako Vaša bol ne može čekati, kako želite što prije i točnije saznati Vašu dijagnozu, odakle bol dolazi i kako je se riješiti.… Read More »

Robert Saftić