Dva nova stručna rada iz Specijalne bolnice AKSIS – endoskopske operacije torakalne kralježnice u lokalnoj anesteziji

By | 15. kolovoza 2021.

Operacije torakalne kralježnice su ozbiljna medicina. Naravno, nije cilj da zvuči kako ostale operacije kralježnice nisu, međutim kolege i mnogi pacijenti koji budu ovo čitali svjesni su što znači torakalna kralježnica… A moj tim i ja također jako dobro to znamo, te upravo iz toga razloga prije dosta godina počeli smo i s transforaminalnim endoskopskim operacijama torakalne kralježnice.

Zahvaljujući našem iskustvu i novim spoznajama izdali smo i 2 rada:

Kao što i vidite iz navedenog, imamo veliko iskustvo u endoskopskim operacijama torakalne kralježnice i naši radovi su prepoznati od strane komisije uglednih časopisa iz svijeta kirurgije kralježnice.

Ne manje važe su i 2 činjenice:

  • Jedan od radova je napravljen u suradnji s dr. Martinom Knightom, velikim ortopedskim kirurgom, specijalistom za bolesti kralježnice, pionirom endoskopskih operacija kralježnice iz ranih devedesetih godina prošlog stoljeća. Rad s njim i uz njega je velika čast i privilegija. On je jedan od najvećih!
  • O našem zadnjem radu o torakalnoj kralježnici raspravljalo se čak i u svjetski poznatom južnokorejskom lancu bolnica za bolesti kralježnice Wooridul (s podružnicama u Maleziji, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima) koju vodi također pionir dr. Sang-Ho Lee!

Primjena transforaminalnih endoskopskih operacija kralježnice vrlo je važna za naše pacijente, isto kao i prezentacija naših radova na kongresima i publikacija u uglednim medicinskim časopisima. Jer su alternative endoskopskoj operaciji torakalne kralježnice mnogo rizičnije i opasnije operacije u općoj anesteziji s vrlo visokim postotkom ozbiljnih komplikacija (otvorene prednje, lateralne ili stražnje operacije).

dr. Robert Saftić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)