Kontakt informacije

Specijalna bolnica Aksis (Poliklinika Vertebris)
Petrovaradinska 1 (8. kat)
10000 Zagreb

tel.: +385 1 3877413
fax.: +385 1 3877414

E-mail: aksis@specijalna-bolnica-aksis.hr
Web: www.specijalna-bolnica-aksis.hr

Inozemni pacijenti/Interntional patients:

Web: Axis Special Hospital Croatia
E-mail: axis@axis-hospital-croatia.com

Možete mi postaviti i kratka pitanja kao komentar na ovoj stranici, ali Vas molim da bude sažeti, precizni i jasni. Nemojte prepisivati cijele nalaze radiologa, navoditi bolesti koje nemaju veze s kralješnicom i slično. Radujem se zanimljivim pitanjima i raspravi!

 

1,133 thoughts on “Kontakt informacije

 1. AvatarVALERIJA

  Poštovani !Javljam se po preporuci prof. Paladina.Vec mj dana lezim oduzeta. Oduzelo mi lijevo stopalo i mokrenje.Rebro me ne zeli operirat. Imam sarafe u kicmi. Imam 8 opetacija.Molim Vas pomozite mi. Hvala!

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Novi MR i RTG i što prije na pregled. tel. 013877413

   Reply
 2. AvatarSnježana Anetić

  Poštovani!
  Nakon učinjenog MRI neurokirurg mi je rekao da svakako moram na operaciju. Molim Vas za vaše mišnjenje i u suprotnom dali bi mi Vi mogli pomoći.
  Suženje iv prostora C5-C6 i C6-C7 uz na oba nivoa protrudiran hondrotski promijenjen iv.disk koji lučno napinje stražnji longitudinarni ligament i kompromitira prednji likvorski prostor.
  Na transverzalnim presjecima kroz C5-C6 protudirani dio diska značajno kompromitira lijevi neuralni recesus, a osteofit-disk kompleks kompromitira lijevi neuralni foramen. Pripadajući korijen zadebljan.
  Na transverzalnim presjecima kroz C6-C7 ekstrudirani dio diska kompromitira lijevi neuralni recesus, a osteofit-disk kompleks kompromitira lijevi neuralni foramen. EMNG nalaz uz kliničku sliku na rukama govori za politopnu, umjerenu, kroničnu, dobro kompenziranu radikulopatiju C5-Th1 obostranu.
  Lijep pozdrav!

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Slažem se s Vašim neurokirurgom. Vrlo vjerojatno treba operirati…

   Reply
 3. AvatarEmir B.

  Postovani,
  Imam bolove u donjem djelu ls , nemam pritisak na zivce po misljenju doktora imam diskogenu bol,
  Pitam Vas koja je operacija rjesenje za moj slucaj a imam namjeru samo kod Vas to pokusati rjesiti jer sam vec bio nekad u Sarajevu kod Vas..
  Hvala ..

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Diskogenu bol prvo treba potvrditi, a to je nekad jako teško (MR, diskografija, korelacija s vašim tegobama…). U obzir dolaze ozon terapija, PLDD operacija, endoskopska operacija, pa i spinalna fuzija. Kao što vidite, ako je operacija indicirana, postoji jako puno metoda koja ovise od slučaja do slučaja.

   Reply
 4. AvatarAjla

  Uvazeni dr Saftic,
  Polazeci od svakodnevne boli sa kojom zivim vec duzi niz godina, a ponukana Vasim ljubaznim pristupom, odlucih da Vam se obratim. Moj bol srednjeg do jaceg intenziteta posebno izrazen nocu manifestuje se u predjelu desne lopatice, zatim u ramenu, niz ruku i zavrsava u saci… a sve to po nalazu MR cervikalne kicme glasi ukratko: degenerativne promjene kostanih struktura po tipu def.spondiloze, deg.izmjenjen disk C6 C7 sa hernijom disma dorzomedijalno, vise desno, umjereno kompresivna na neuralni foramen sa desne str., bez reperkusije na medulu spinalis. Uz gornju pokrovnu plohu C7 kraljeska vidljiva manja Šmorlova hernija uz obostrano prisutne degenerativne promjene pokrovnih ploha po tipu Modic II….
  Uvazavajici Vase slobodno vrijeme, ukratko molim, da li je moguce operirativno rijesiti moj prob., ukoliko je potvrdan odg. koliko max star moze biti snimak MR i sta je jos neophodno pripremiti za susret s Vama-pregled i konsultacije (obzirom da dolazim iz Sarajeva)…
  Unaprijed se zahvaljujem !
  Lp

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Ako konzervativna terapija uključujući dekompresiju (ekstenzije) nije pomogla, vjerojatno treba operirati. Kod takvih stanja najcesce se primjenjuje metoda ugradnje umjetnog diska ili ACDF (fuzija). Konkretna metoda ovisi o MR slikama, stanju ostalih diskova, itd… MR bi bilo dobro da nije stariji od 6 mjeseci i onda se možete javiti u moju bolnicu za dogovor oko termina pregleda. Lp

   Reply
   1. AvatarAjla

    Uvazeni doktore,
    Jos jednom zelim da Vam se zahvalim za vrijeme koje ste izdvojili, kao i za jako brz odgovor…
    Dakle, na meni je da sto prije uradim MR, te zakazem pregled…
    Ukoliko zanemarimo okolnosti, radujem se susretu s Vama, jer u mom slucaju budi nadu u zivot bez boli.

    Srdacan pozdrav

    Reply
 5. AvatarSelmanović Emina

  Poštovani ,
  Molim za vaše mišljenje. Radi se o mojoj majci, 64 godine starosti. Unazd 4-5 godina osjećala je bolove manjeg inntenziteta u području donjeg dijela leđa, trtice. Zadnjih 9 mjesece bol se jako pogoršala, kako u području trtice tako i u području desne noge do koljena. Prvo je bila bol sa spoljašnje strane noge, kasnije prelazi i na stražnju stranu i spušta se do skočnog zgloba . Bolovi su izrazito jaki i najčešći tokom noći, između 2-4h. Ti napadi bola traju između 30 i 40 minuta i ispoljavaju se u obliku žarenja, kidanja, probadanja. Provela je fizikalnu th u više navrata, bila na terapiji tegretola, pa i gabapentina, raznih analgetika , ali bez ikakvog vidnog poboljšanja. MRI L-S kicme.: Na nivou L4L5 manje kompresivna hernija diska na širokoj osnovi usmjerena dorzomedijanlno i paramedijalno obostrano sa propagacijom prema neuralnim foramenima. Na nivou L5S1manja lako kompreivna hernija diska.
  Na osnovu MRI nalaza i nalaza neurologa vodi se pod dg Radiculopathia e nivello L4-L5 dex MRI veriff. Sy faset L4-L5. Preporuka je samo konzervativna th koja njoj ocigledno ne pomaže. Poštovani , postoji li kod vas mogućnost rješenja njenog problema ? Unaprijed zahvlajujem.!

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Naravno da postoji rješenje, a ono se zove operacija. Ukoliko nije bolje 4-5 mjeseci uz konzervativnu terapiju (fizikalne terapije, vježbe, odmor, itd), onda vjerojatno treba operirati…

   Reply
  2. AvatarSelmanovic Emina

   Hvala na odgovoru. Na koji način se može zakazati kod vas termin i koji nalazi osim MRI L/S kičme u ovom slučaju su još potrebni za vaš pregled? Hvala i Lp.

   Reply
   1. Robert SafticRobert Saftic Post author

    MRI L/S ce biti dovoljan… slobodno se javite za termin na +385 1 3877 413

    Reply
 6. AvatarJasna Zemljak

  Sto znaci sijedeci nalaz SSEP-a: Stimulirali smo oba n medija usa u zapescu. Neurograme smo detektirali nad brahijalnim pleksusom, spinograme na C7 kraljeskom, odgovor mozdanog debla izmedju ipsilateralne centroparijetelne elektrode i kontralateralne Erbove tocke te kortikalne odgovore nad osjetnom regijom za ruku. Za stimulaciju obostrano regulirani su odgovori urednih latencija. Desno nize amplitude iznad razine mozdanog debla, lijevo iznad razine brahijalnog pleksusa. Obostrano bez smetnji provodjenja. Neuronalna lezija drsno iznad razine mozdanog debla, lijevo Iznad razine brahijalnog pleksusa. Da li je ovo zadnje nesto opasno?
  Napominjem da je prije toga napravljen kompletan MR glave i vratne kraljeznice i nema nikakvih lezija.

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Tegobe? Ne mogu vam komentirati pisane nalaze, pisane nalaze slikovnih pretraga, a niti nalaze bez jasno napisanih tegoba pacijenta… Lp

   Reply
 7. AvatarDanijela

  Poštovani,
  što mislite o MR nalazu:
  U segmentu L5-S1 po op. zahvatu dorzolateralno desno. Dorzolateralno lijevo protuzija iv diska za 8,5 mm, reduciran lijevi lateralni recesus, kompresija na lijevi korijen.
  Da li to stanje zahtjeva operaciju?
  Zahvaljujem na odgovoru.

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Sve ovisi o vašim tegobama. Neurokirurzi ne operiraju MR slike, nego pacijenta obzirom na njegove tegobe i korelaciju s MR slikama. Lp

   Reply
 8. AvatarAleksandar

  Postovani dr. Saftic interesuje me cijena pldd sa ozononterapijim operacije na jednu razinu ili eventualno na dvije..hvala

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Posaljite nalaze sukladno ranije opisanim uputama da vidimo koja je metoda prikladna za vas, a samim time i koja je cijena. Lp

   Reply
 9. AvatarSani

  Postovani dr. Zadnji MR sam uradio prije 15 mjeseci.. jeli potrebno uraditi novi .. tegobe iste imam.. hvala

  Reply
 10. AvatarDavid

  Postovani molim vas da li bi mi mogli ukratko reci sto znaci dekompresija foramena L5S1 molim vas za odgovor Hvala

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Dekompresija foramena je operacija kojom se dekomprimira i proširuje otvor kroz kojeg prolaze spinalni živci.

   Reply
    1. AvatarDavid

     Pozdrav poštovani molim vas imam jednom pitanje imam velike bolove u bedru koji se šire u lijevu nogu. Rađena mi je op. oslobođenje živca zbog curenja cementa. Cement je još uvijek prisutan u predjelu L5 S1 lijevo oslobođen je samo živac ali je još cementa ostalo. Fizikalne ne pomažu kao ni lijekovi, a bolovi su konstantni kod sjedenja stajanja hodanja saginjanja kod spavanja što god da radim bol je prisutna .Molim vas da li će ta bol s vremenom nestati i da li meni taj cement stvara tolike bolove. Da li se to mora operirati i osloboditi ili to može tako ostati ako se treba operirati da li je takva operacija rizik za mene molim vaše mišljenje i vaš odgovor zahvaljujem na vašem vremenu , odgovoru i na pomoći HVALA .

     Reply
     1. Robert SafticRobert Saftic Post author

      Radi se o disku, a ne o cementu… Kod operacija discektomije u pravilu treba ukloniti samo degenerirani dio diska i onaj dio koji je izisao iz svog prirodnog okvira. Nakon otvorenih operacija nazalost cesti su problemi kakve navodite.. u tim slucajevima vecinom je endoskopska ili mikro-endoskopska metoda bolja, jer se moze zaobici ozbiljno tkivo od klasicne operacije. Bez MR slika tesko je dati neki konkretniji odgovor. Sretno… Lp

 11. AvatarDijana Furić

  Poštovani,
  moj sin od 14 godina prošli tjedan je hospitaliziran s dijagnozom pareza oba stopala i danas su došli nalazi MR i ima protruziju diska L2-L3-L4-L5, ali je neurokirurg u bolnici rekao da to nije uzrok pada stopala. Da li navedena protruzija u tim segmentima uzrokuje parezu ili zaista nema veze jedno s drugim?

  Reply
  1. Robert SafticRobert Saftic Post author

   Moze imati veze jedno s drugim, a i ne mora. Klinicki pregled je obavezan. Nazvati 013877413 radi dogovora. Lp

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *