BioRegenerativna medicina je budućnost

By | 23. rujna 2014.

Ovaj vikend sam sudjelovao na osmom kongresu iz BioRegenerativne medicine u Veneciji. Prikazao sam dva slučaja gdje sam direktnom primjenom mezenhimalnih matičnih stanica uspio zaustaviti degenerativnu bolest diska i time zaustaviti napredovanje degenerativne bolesti kralježnice za koju do unazad godinu dana nije bilo lijeka.

Jedan moj stariji kolega je prije nekoliko godina dok sam još radio u Vinogradskoj bolnici tvrdio da je bioregenerativna medicina budućnost. Iskreno, nisam mu vjerovao a danas mi je drago da sam bio u krivu.

Specijalna bolnica Aksis će sudjelovati u završnom kliničkom istraživanju koje će za cilj imati uspostavaljanje protokola za način uzimanja, sekvencioniranja, primjene i praćenja aplikacije mezenhimalnih matičnih stanica u liječenju degenerativne bolesti krlaježnice kao jedna od 20 instituciju u ovom velikom europskom projektu.

Koliko god mi je draga ova spoznaFullSizeRenderja, toliko sam u jednu ruku i tužan, obzirom da sam ja ipak kirurg, jer kirurgiji kralježnice u jednom segmentu nazire se kraj…..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)