DISCOGEL

By | 7. listopada 2014.

logo_discogelU zadnjih nekoliko mjeseci dolaze mi relativno često pacijenti sa upitom da li ja radim DISCOGEL. Da razjasnim na početku, NE RADIM.

Kao prvo, šta je DISCOGEL?

Pa DISCOGEL je metoda koju je izmislio doktor Jackues Theron, inače po struci radiolog ( znači liječnik koji nikada nije radio kliničku medicinu to jest slušao tegobe pa onda pregledao pacijenta pa ga tek onda liječio), 2005 godine. Od tada je u svijetu objavljeno 4 ( riječima četiri) rada o toj metodi, zadnji rad je objavljen 2010 godine, i više ništa…..

Metoda se zasniva na agresivnom djelovanju ETANOLA ( znači alkohola) na stukture unutar diska što za rezultat ima TRAJNO intradiskalno oštećenje. ISTINA JE da će kod određenog broja ljudi koji imaju diskus herniju nakon ovoga doći do poboljšanja stanja to jest smanjenja tegoba no govorimo o KRATKOROČNOM POBOLJŠANJU!

Kao posljedica smanjenja to jest uništenja diskalne mase dolazi do poremećaja biomehanike a to dovodi do ubrzanja degenerativne bolesti kralježnice i daljnjih oštećenja…..

No da bi bio siguran u ovo što pišem pogledao sam OVID bazu podataka i gle čuda, našao samo JEDAN rad o DISKOGELU:

Nakon ovoga, tko voli ……..

discogel

2 thoughts on “DISCOGEL

  1. Barbara

    Dobro jutro drage Saft ići!
    Stanje nakon MINove operacijedne nakon 5 godina nivo L4-5 sada prisutvom dorzolatrealnom rehernijacijom .Ako mi možete odgovoriti da lu može bez operacije. Zarenje nogu i stopala bili je sad su mi prsti lijeve noge u trnje ne i nemogu hodati Sad tjedan dana ležim kako sam napravila MR Kranjenike.
    Sa stovanjem .Barbara

Comments are closed.