Poziv za sudjelovanje na KOMISS 2014

By | 30. srpnja 2014.

Korejsko društvo za minimalno invazivnu kirurgiju kralježnice, KOMISS,  je najpropulzivnije i najbolje ustrojena organizacija  koja okuplja liječnike sa užom specijalizacijom u minimalno invazivnim metodama liječenja bolesne kralježnice.

Filozofija KOMISS – a je da se liječi čovjek u svome životnom i radnom okruženju što ne uključuje operaciju na prvom mjestu, za razliku od ostatka svijeta koji u većini slučajeva operiraju sliku….

Teško mi je izdvojiti pojedince, jer je razina usluge koju možete dobiti u Koreji neusporedivo bolja u odnosu na ostatak svijeta. No, svakako bih volio spomenuti ljude kod kojih sam bio, od kojih sam učio i sa kojima surađujem. Na prvom mjestu doktor Sang Ho-Lee utemeljitelj i vlasnik Wooridul Spine Hospital koncerna, koji se sastoji od osam bolnica u različitim dijelovima svijeta. Nadalje , medicinski direktor Wooridul bolnica, doktor Gun Choi, čovjek koji je najzaslužnji za razvoj filozofije MISS kirurgije u svijetu, doktor Chun-Kun Park, profesor emeritus na katoličkom sveučilištu u Seoulu i šef neurokirurgije na St. Marry bolnici u Koreji, Hyung Sung Kim, moj prijatelj i direktor Hurisurang bolnice u Daejongu… puno bi  teksta trebalo da ih pobrojim sve….

Ove godine sam dobio tu čast da prisustvujem KOMISS kongresu, kao pozvani predavač i predstavim sve ono što se od minimalno invazivne kirurgije kralježnice radi u Hrvatskoj.  Taj poziv je najveće priznanje koje sam mogao dobiti za svoj rad i razvoj MISS-a u Hrvatskoj i regiji.

Pa ipak,  interesantno je da u Hrvatskoj postoji opskurna grupa liječnika koja “promovira” minimalno invazivnu kirurgiju kralježnice ,a koja me do sada nikada nije kontaktirala, jer očigledno prema “Hrvatskim standardima” ja  i sve ono što radim nije dovoljno dobro…., pametnome dosta, a daljnjih komentara bih se suzdržao!

KOMISS

POZIV:

Robert Saftic

July. 24th, 2014

Dear Dr. Saftic,

How are you doing?

Let me introduce myself to you. I am Eun-Sig Doh, the president of KOMISS(Korean Minimally Invasive Spine Surgery Research Society).

It had been for 11 years since the KOMISS had started, we have been devoted to introduce and teach new knowledge and updated techniques in MISS.

For over decade, we had lots of communication with foreign speakers by annual symposium and workshop in every year.

In this year, 2nd international symposium and hand-on cadaver workshop is scheduled to be held from 28th through 30th November in Seoul, Korea.

We are expectiong that many spine surgeons who are interested in MISS beyond asian countries will attend in this meeting.

I would like to invite you cordially as a lecturer in our meeting.

Since already we have heard about your creative academic activities and wonderful performances in MISS field, I do believe your lecture and clinical experience will be such a great help to broaden our scopes and update our knowledge.

We will be very greatful and honored in you could accept our invitation.

Please let us know your confirmation answer to the meeting secretariat (E-mail: halifax2000@naver.com) at your

earliest convenience and send us your lecture title as well if you are able to accept our invitation.

Lecture time will be 30 minutes and 10 minutes of discussion.

Thank you very much for your concerns and support to KOMISS in advance.

I look forward to learning from you in this coming November.

Best Regards,

President of KOMISS Eun-Sig Doh M.D, Ph.D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)