Prvi pacijent iz Dominikanske Republike u Hrvatskoj

By | 3. prosinca 2019.

Već sam u prošloj objavi, a i ranije, pisao o sve popularnijem i zastupljenijem obliku turizma – zdravstvenom turizmu, te uspjesima moje bolnice u tom segmentu.

Danas imamo dosta senzacionalnu vijest i pacijenta, o čemu nažalost neće moći čuti u medijima (bilo tiskanim, radio postajama, TV programu)…

Naime, jučer je u Republiku Hrvatsku doputovao, a danas je operiran pacijent iz daleke Dominikanske Republike koji zasigurno ne bi došao u Hrvatsku da nije čuo kakve sve dobre i inovativne stvari moj tim i ja radimo u Specijalnoj bolnici Aksis.

Put mojeg najnovijeg inozemnog pacijenta

Iako je riječ o neurokirurškim operacijama, stvar je za mene i dr. Karla Houru relativno jednostavna. Radi se o ekstruziji diska na razini L5-S1 za koju je indicirano liječenje operacijom. U takvim slučajevima jedini u široj regiji primjenjujemo transforaminalnu endoskopsku tehniku, što znači da našim pacijentima pomažemo u lokalnoj anesteziji i bez oštećenja okolnih zdravih struktura i tkiva kralježnice.

Prikaz slučaja pacijenta iz Dominikanske Republike

Pacijent će boraviti u našoj bolnici samo nekoliko sati, uz kontrole i previjanje slijedeća 2-3 dana. I nakon toga avionom putuje nazad u Dominikansku Republiku!

Lp,
dr. Robert Saftić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)