5 komentara na objavu “Pitanja pacijenata

 1. AvatarMarija

  Poštovani doktore,molim vas za pomoć!Svakodnevno osjećam bolove među lopaticama,prsnom košu i vratu,kao i trnce na lijevoj strani lica i u rukama.Uradila sam MR vratne kralježnice,kao i EMNG koji je pokazao pozitivan Hoffman-Tinelov znak u ručnom zglobu za n.medianus.Skraćena verzija MR-a vratne kralježnice je;u razini C4-C5 kralješka prikaže se široka i plića dorzom.protruzija diska.U razini C5-C6 kralješka prikaže se dorzomedijalni i obostrani dorzolateralni diskosteofit kompleks,izraženiji lijevo.Obostrano blaže reduciran periradikularni prostor korijena C6 živca u resusima,te značajnije sužen periradik.prostor korijena C6 na račun opsežnih degenerat.promjena intervertr.zglobova.Na temelju nalaza dobila sam fizikalnu terapiju,ali još uvijek ne vidim rezultate.Pijem Dexomen 25mg+Normabel 5mg 2×1,ali to nije rješenje.Mogu li radi ovakvog nalaza osjećati vrtoglavice i pritisak u prsima i prednjem dijelu vrata?Mene interesira vaše mišljenje,kao i postoji li mogućnost da dođem u Zagreb kod vas na pregled?Napomene radi,imam 42g.20 god.sam radila u knjigovodstvu,a bavim se i slikanjem.Ova uporna i konstanta bol mi jako otežava svakodnevan život,toliko da mi ni vježbe yoge nisu pomogle,a prakticiram je zadnjih 6g.Pozz,Marija

  1. Robert SafticRobert Saftic

   Postovana,
   ukoliko fizikalna terapija nije pomogla potrebna je operacija nakon koje se očekuje smanjenje vaših tegoba.
   Lp

 2. AvatarMarija

  Postovanje doktore!
  Prije 4 god. sam opala i slomila sacrum. Liječena tradicionalno. Nakon toga nastaju moji problemi. Ucinila sam MR. Dijagnoze su svakakve. Derozomedijalne protuzije diskaTh2-Th3,Th3-Th4,izbočenje diska na Th10-Th11,početna frakrura diska na S5,na L4-5 manja osteofitoza, dekstrakonveksna skolioza, naglašenija lordoza, spondioloartroza fasetaknih zglobova od L3 naniže, L4-L5porotozija diska vise lijevo. Shmorlove hernije Th10-Th11,Th11-Th12,Th12-L1.Perineuralne ciste oko 9mm lijevo, 23mm desno te radiks Tarlova cista na S2 25×22 mm. Prosla terapija ne znam ni broj. U zadnjih 4 mj. imam jaku bol u lijevoj preponi pa kroz cijelu nogu. Zadnja tri prsta na nozi ne mogu sve cesce skvrciti. Bolovi se javljaju pri vrlo malom naporu.
  Imam 49 godina i fizicki radim.
  Da li mi mozete reci svoje mišljenje?
  Srdacan pozdrav!
  Marija

 3. AvatarGasa

  Poštovani doktore,
  Imam 40 godina, i prošlog meseca sam osetio bol ispod desne lopatice koji se širio prema desnoj strani rebara. Uradio sam MRI u na snimku se moze videti diskus hernija Th7. Medjutim nema promena na medulla spinalis, nema simptoma mielopatije.
  U međuvremenu, bolovi su prestali, tako da se ja poslednjih 10 dana osećam dobro.
  Imao bih pitanje za vas, da li može doći do pogoršanja stanja (kakva su vaša iskustva ),i ako do njih dođe da li vi vršite operacije diskus hernije na visini th7, znajući da su one veoma rizične i da ih retko ko radi?

  Srdačan poydrav,
  Gasa

Comments are closed.