Kontakt informacije

Specijalna bolnica Aksis (Poliklinika Vertebris)
Petrovaradinska 1 (8. kat)
10000 Zagreb

tel.: +385 1 3877413
fax.: +385 1 3877414

E-mail: aksis@specijalna-bolnica-aksis.hr
Web: www.specijalna-bolnica-aksis.hr

Inozemni pacijenti/Interntional patients:

Web: Axis Special Hospital Croatia
E-mail: axis@axis-hospital-croatia.com

Možete mi postaviti i kratka pitanja kao komentar na ovoj stranici, ali Vas molim da bude sažeti, precizni i jasni. Nemojte prepisivati cijele nalaze radiologa, navoditi bolesti koje nemaju veze s kralješnicom i slično. Radujem se zanimljivim pitanjima i raspravi!

 

786 thoughts on “Kontakt informacije

 1. Marin

  Poz dr Saftic ako moze vase misljenje za nalaz Mrls
  Na seriji sgitalni i ciljanih aksijalnih Mri presjeka slabinske kraljeznice
  Trupovi prikazanih slabinskih kraljezaka uredne su morfologije primjerenog inteziteta signalau podrucju pokrovnih ploha
  Manje schmorlove hernije u podrucju pokrovnih ploha prikazanih kraljezaka
  Snizeni su iv prostori L4-L5 L5-S1
  U razini L4-L5 vidljiv je rascjep niti annulus fibrosusa dorzomedijalno sa protuzijom iv diska komprimira ventralnu konturu duralne vrece bez znakova diskoradikalnog komflikta.
  U razini L5-S1 vidljiv rascjep niti annulus fibrosusa dorzomedijalno ispunjava prednji epiduralni prostor u kontaktu je sa radiksima S1 obostrano. Izvinjavam se ukoliko sam nepravilno prepisao neke rijeci

  Reply
 2. Sanja

  Poštovani,
  Molim Vas samo da mi proslijedite informaciju da li je za dolje navedenu dijagnozu dovoljno samo raditi vježbe prema uputi fizijatra s obzirom da mi je lijeva noga cijelo vrijeme utrnuta i povremeno imam bolove u stopalu i koljenu. Hvala!
  Dijagnoza:
  Na razini L4/5 se vidi retrolisteza za oko 2mm, drugdje je straznja interkorporalna linija je održana.
  Na razini L475 i L5/S1 se vide pocetne ostehondrotske promjene, te nesto izrazenije hiperplastičke ostoartrotske promjene malih zglobova, s izglednim suzenjem lat foramena na obje razine.

  Degeneracija diska L3-L4 do LS-51.
  U razini L3-L4 dorzomedijalna protruzija diska sa lezijom anulusa uz kompresiju duralne vrece.
  U razini L4-LS dorzomedijalna ekstruzija diska sa sirenjem lijevo uz kompresiju korijena i duralne
  vrece.
  U razini LS-51 dorzomedijalna protruzija diska uz kompresiju duralne vrece.
  Uzi spinalni kanal od razine L3-L4 do LS-51.
  Konus medularis vidljiv u razini L1 kraljeska .

  Reply
 3. Elvis

  Postovani,
  radio sam MR L-S kicme po preporuci neurohirurga. Ukratko, zakljucak nalaza je slijedeci:
  Na L4-5 dorzolateralna manja protruzija iv diska sa kaudalnom migracijom, anularnom rupturom sa lijeve strane koja relativno suzava vertebralni kanal i kontakt sa lijevi L5 korijen. IV forameni su ekstraneuralno suzeni.
  U ovom slucaju meni je preporucen operativni zahvat te me zanima da li Vi radite i koliko bi otprilike kostala ovaj operativni zahvat? Ocekujem Vas odgovor.
  Hvala.

  Reply
 4. Natalija peseki

  Poštovani,
  Molim Vas savjet. Radi učestalih bolova u lumbalnoj dijelu kralježnice i kočenju kao posljedici, napravljen mi je Ct koji pokazuje centralnu protruziju i.v. Diska L4-L5 šire baze , vise izraženo u desno, s kompresijom oba radiksa L5. sužen je pripadajući i.v. prostor. U razini L5-S1 malena desnostrana dorzolateralna protruzija diska s vjerojatnom početnom kompresijom desnog radiksa S1. Sada čekam MR.
  Molim Vas za savjet i mišljenje.
  Hvala najljepša.
  Natalija

  Reply
 5. Damir

  Poštovani molim vas za pomoc.Nalaz mr,uz znakove izrazene lordoze znakovi spondilolisteze-anterolisteze l5 u odnosu s1 za cc12mm,znaci diskretne protruzije i.v. l4-l5.Ne vidi se znakova kompromitacije širine lumbosakralnog spinalnog kanala.Bolovi u predjelu kraljeznice,kukova i straznjice,ne spustaju se niz noge,jutarnja ukocenost,traje oko 18 mjeseci.Unaprijed hvala!

  Reply
 6. STJEPAN

  Poštovani!
  Molio bih vas za mišljenje nakon MR LS kralježnice gdje mi je utvrđeno izravnanje fiziološke lordoze lumbalne kralježnice sa suženim nivoima u i.v. prostoru L IV/V, L V/S I, sa retropozicijom L iv na L V za oko 3 mm te anteropoziciom na S i oko 4,5 mm, te su na istim nivoima prisutne prateće hernijacije i. v. diska. Na transverzalnim presjecima kroz nivo L V/S I vidljivo je da hernilirani dio diska kompromitira prednji likvorski prostor te obostrano prostranične neuralne recesuse i foramne. Na nivou L IV-V pristuna je također kompromitacija prednjeg likvorskog prostora te obostrano postraničnih neuralnih recesusa i foramena. Također je prisutna deg. promjena malih zglobova. Molim vas za mišljenje i provedbu nekakve terapije. Hvala pozdrav iz Osijeka

  Reply
 7. Marijo Bartol

  Poštovani, prvu operaciju L4L5 ekstruzija diska 2012. druga operacija reekstruzija diska LIV-LV 15.03.2017. poslije operacija isti bolovi sa jačim intezitetom i jaćim trnjenjem lijeve noge, bolovi u području L4L5 kroz cijelu nogu. Dijagnoza Na segmentu L4L5 dorzolateralna protruzija diska koja komprimira korijen živca s lijeve strane, te dorzomedijalna protruzija L5S1
  Pitanje predložena mi je operacija remikrodiscektomija, adhezioliza i instrumentacija. Sada se nalazim u jakim bolovima jedva da spavam, lijekovi malo ublaže i kratko dijeluju. Da li je to preporučena operacija i koliko je riskantna, te kakve su mi šanse poslije nje za posao i koliko toliko normalan život.
  Puno hvala , s nestrpljenjem očekujem odgovor LP

  Reply
 8. Elena Premuzic

  Lijep pozdrav, koliko ceka se vremensmi na prvi pregled?? I cijena prvog pregleda??? Puno hvala

  Reply
 9. Rea Zahtila

  Postovani doktore,
  Imam 19 godina i u protekle tri godine 15 puta pala sam u nesvjest praceno tresanjem lijeve ruke i noge. Neuroloski obradena i sve je u redu. Nalaz MR osteohondroza c2 i c7. Imam i niski tlak. Molim vas misljenje jer idem od doktora do doktora i nitko mi nezna pomoci. Unaprijed hvala.

  Reply
 10. Rea Zahtila

  Postovani doktore,
  imam 19 godina. U posljednje tri godine 15 puta pala sam u nesvjest popracen s tresanjem lijeve ruke i noge. Neuroloski obradena i sve je u redu. Nalaz MR osteohondroza c2 i c7. Uz to imam i niski tlak. Molim vas misljenje jer se selim od doktora do doktora i nitko mi jos nije znao pomoci.
  Unaprijed hvala

  Reply
 11. Predrag

  Roberte,

  Da li možete da mi pojasnite kako se kod endoskopske operacije diska zatvara pukotina na disku iz koje ste pre toga odstranili visak koji je pritiskao nerv. Tj, da li nakon odstranjivanja ostećenih delova diska pukotina i dalje postoji ili se ona zatvara nekom metodom (zašivanjem, lepak, čitao sam i o nekoj vrsti indukovane struje itd) da ne bi došlo do ponovnog izlivanja mase i pritiskanja na nerv.

  Sve pohvale na vaš rad. Nadam se da ćemo se uskoro videti u Aksisu, jer mi je pregled i vaše mišljenje preko potrebno.

  Hvala unapred na odgovoru!

  Reply
 12. Snežana Pinter

  Poštovani profesore!
  Imam 61.godinu, još sam radno aktivna. Po zanimanju sam lekar, specijalista javnog zdravlja. Od kraja veljače 2017. godine imam izuzetno jak bol koji počinje u predelu desnog gluteusa i propagira se duž zadnje strane natkolenice, duž spoljne strane potkolenice do prstiju. Sve ovo je praćeno parestezijama. Uradila sam neophodnu dijagnostiku.
  EMG nalaz – registruju se znaci umereno do jake neurogene lezije u mišićima S1. Miotomno obostrano, izraženije desno, kao i umereno u mišićima L4 miotoma levo. Nalaz na ispitanim perifernim nalazima je uredan.
  MRI nalaz– Delimično ispravljena lordoza. Anterolisteza L5-S1 nivoa gradus I sa umerenom stenozom recesusa i nestabilnost na L3-L4 nivou. Posteriorna protruzija na L4-L5 nivou bez stenoze kanala.
  Dijagnoza: Lumboischialgia l. dx, Radiculopathia S1 dx, Spondylolisthaesis L5-S1 gradus I, Stenosis recessus lateralis partim L5-S1. PDIV L4-L5. Instabilitas vert. L3-L4.
  Nakon postavljene dijagnoze i neurolog i neurohirug u Opštoj bolnici u Subotici u kojoj se lečim predlažu ambulantnu fizikalnu terapiju uz primenu konvencionalnih analgetika. Fizikalna terapiju čine TENS, galvanska struja, laser, ultrazvuk, magnet i odgovarajuće vežbe u sklopu kineziterapije. Nakon četiri primljene terapije istu prekidam zbog izuzetno jakih bolova i nastavljam hospitalno lečenje na odeljenju neurologije. Tokom hospitalizacija lečena sam parenteralno analgeticima i kortikosteridima, a oralno mi je uključen lek pregabalin. S obzirom da sam i tokom hospitalizacije imala jake bolove koji su počinjali u predelu gluteusa, data mi je infiltraciona terapija u predeo m. piriformisa. Bolovi su se tek neznatno smanjili ali su i dalje najjači u jutarnjim satima. Po izlasku iz bolnice mi je predložen nastavak fizikalne terapije uz dalje uzimanje pregabalina 50mg 2×2, duloksetina 30 1×1, NSAIL analgetika 3×1 pp i gastroprazol ujutro.
  Poštovani doktore obraćam Vam se na nagovor moje neurologice koja prati i izuzetno ceni Vaš rad i koja se tokom hospitalizacije svojski trudila da mi pomogne kako bi mi umanjila bolove, koji su nažalost ostali u velikoj meri i ne znam na koji način i kako da ih se rešim.
  Unapred se zahvaljajum na odvojenom vremenu

  Dr Snežana Pinter, Subotica, RS Srbija
  Moja e-mail adresa: pinters56@gmail.com

  Reply
 13. Marin

  Poštovanje,obavio sam MR L-S kralježnice i u nalazu ukratko piše antelisteza trupa kralješka L5 u odnosu na trup S1 za 6mm.Rascjep lukova trupa kralješka L5 i S1 uz obostrano stanjenje lamine, izraženije trupa kralješka S1.Vidi se posljedično deformirana duralna vreća.
  Prikazan torako-lumbalna medula fiziološkog je intenziteta signala.Conus medularis u visini trupa kralješka L1.
  Ne vidi se znakova hernijacije i.v diska.
  Ako mi možete dati osvrt na ovaj nalaz i ukazati što mi je činit bio bih vam zahvalan jer me ponekad ta mala bol u tom predjelu sprječava za obavljanje aktivnosti(nogometne).

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *