Kontakt informacije

Specijalna bolnica Aksis (Poliklinika Vertebris)
Petrovaradinska 1 (8. kat)
10000 Zagreb

tel.: +385 1 3877413
fax.: +385 1 3877414

E-mail: aksis@specijalna-bolnica-aksis.hr
Web: www.specijalna-bolnica-aksis.hr

Inozemni pacijenti/Interntional patients:

Web: Axis Special Hospital Croatia
E-mail: axis@axis-hospital-croatia.com

Možete mi postaviti i kratka pitanja kao komentar na ovoj stranici, ali Vas molim da bude sažeti, precizni i jasni. Nemojte prepisivati cijele nalaze radiologa, navoditi bolesti koje nemaju veze s kralješnicom i slično. Radujem se zanimljivim pitanjima i raspravi!

 

902 thoughts on “Kontakt informacije

 1. Jole

  Poštovani doktore,

  i ja bi molio za kratak savjet… MR LS kralježnice pokazuje bulging diska L4L5 i L5S1 te početnu spondiloartrozu od L3 naniže. Imam 30 godina i nikada nisam imao nikakve ozljede ili nesreće. Fizikalna terapija, vježbe i plivanje mi pogoršavaju bolove a ponekad se pojavljuju i trnci kroz cijela leđa, nekad čak i u ramenu ili nozi.

  Zahvaljujem
  Lp

  Reply
 2. Anka

  Postovani, molim Vas za komentar nalaza i savjet za lijecenje, imam problema sa vratnom kicmom. Ustanovljeno mi je – neravnomjerni i.v. prostori, izrazeno u segmentu C6/C7; narusen vertikalni niz; ispravljena angulacija(“kontra zvaoj”). Hvala unaprijed!

  Reply
 3. Mira

  Poštovani početna dijagnoza Polyarthritis.
  Nalaz RTG SI zglobovs
  Uredna mineralzacija koštane strukture sa subhondralnom sklerozacijom.
  Inc znaci skroilitisa
  Imam 54 godine.

  Reply
 4. Veronika

  Poštovani,
  Molim Vaše cijenjeno mišljenje, imam 42 godine, bolovi su jaki.
  Ovo je nalaz MR-a od 19.02.2018.
  MR LS kralježnice pokazuje ekstruziju diska u nivou L1-L2 dorzomediolateralno i lijevo uz ascenzus diskalnog materijala.
  U nivou L4-L5 disk je blaže dorzomedijalno protrudiran sa lezijom fibroznog prstena, a izraženija se diskalna protuzija vidi u nivou L5-S1 dorzomediolateralno i lijevo sa lezijom fibroznog prstena uz afekciju S1 korijena živca istostrano.
  Unaprijed se zahvaljujem,
  S poštovanjem,
  Veronika

  Reply
 5. Ana Bajo

  Dobar dan,

  Tata ima 64 godine zbog jakih bolova u leđima poslan je na magnet. Magnet radio privatno u Altamedica, poliklinika u Vitezu. Molim Vas ako budete u mogućnosti da nam napišete Vaše mišljenje, zaključak nalaza: MRI LS kičme upućuje degenerativne promjene koštanih struktura po tipu def spondiloze, degeneracija diska nivoa Th12L1 i početna nivoa L1L2 .Incipijentni bulging diska nivoa Th12L1. Kompresivna hernija diska nivoa L3L4 dorzomedijalno i lijevo a disk materijal se propagira lijevo kaudalno do donje trećine L4 trupa kralješka. Bulging diska na široj osnovi nivoa L4L5 dorzomedijalno i intraforaminalno obostrano uz diskretnu redukciju neuralnih foramena. Stenoza vertebralnog kanala nivoa L3L4 i granična širina kanala nivoa L4L5. Hvala Vam.

  Lijepi pozdrav iz Bosne.

  Reply
 6. MARINA DRAGIČEVIĆ

  Pozdrav!
  Da li je duboka protruzija diska od 16 mm za operaciju minimalno invazivnu ili samo za klasičnu?

  Reply
  1. Robert Saftic

   Postovani,
   što je protruzija veća to je lakše i sigurnije napraviti minimalno invazivnu, endoskopsku operaciju. One kolege liječnici koji kažu suprotno, na žalost o tome ne znaju ništa….Pogledajte video na mome blogu o velikim hernijama..
   Lp

   Reply
 7. Milena

  Poštovani,
  imam 43 g. u zadnje 3 godine imam velike probleme s nestabilnošću i osjećajem propadanja.
  Zadnju godinu dana stanje se je dosta pogoršalo, ne mogu stajati na nogama ni 1 min., kod hodanja često se spotaknem, slabe su mi noge, prilikom hodanja mogu napraviti desetak koraka. Muče me i jake glavobolje koje su svakodnevne, bol u vratu, ukočenost ramena(stalna napetost mišića). Napravila sam puno pretraga ali dijagnoze nema.
  Molim Vas pomoć.
  Hvala
  Lp!

  Reply
 8. Jana

  Postovani,
  2011 godine sam imala operaciju na razini L4L5 nakon cega sam se osjecala dobro.Unatrag mjesec dana ponovno se pocela javljati bol u desnoj nozi te konstantni trnci te “propadanje”kada hodam.Napravila sam ponovno MR.
  Na razini i.v.L4-L5 vidi se navlacenje duralne vreće prema op.defektu,a desni lateralni recesus je obliteriran postoperativnim fibroadhezivnim promjenama.U toj razini vidi se dorzokonveksni “bulging”i.v. diska te desnostrana subartikularna proturzija i.v. diska koja komprimira desni radiks L5.Molim Vas za misljenje dali je nuzna ponovna operacija .
  Hvala i ljep pozdrav

  Reply
 9. Sanja Milutinović

  Poštovani,
  Zovem se Sanja Milutinović, pišem Vam iz Doboja, BiH. Moj sin od 15 godina ima primarnu torakolumbalnu lijevu skoliozu sa vrhom krivine na L1 korpusu, 48⁰ po Cobb-u, granični pršljenovi TH11 i L4 i sekundarnu torakalnu desnu skoliozu sa vrhom krivine na TH7 korpusu, 48⁰ po Cobb-u, granični pršljenovi TH4 i TH10. Rotacija po Raimondi-ju na L1, ugao 32⁰, Koronalni balans -29 mm, Distanca C7-L5:452,4 mm, Klavikularni ugao -1⁰, Risser 3. Bez obzira na to što je vrlo disciplinovan po pitanju nošenja midera (22 h/dnevno) i fizikalnog tretmana po metodi Katarine Schrot (1,5 h/dnevno) stanje se pogoršava i indikovano je operativno liječenje.
  Obzirom na sve najbolje što sam čula o Vama molila bih Vas da mi prepoučite nekog od kolega, ko u Hrvatskoj uspješno operativno liječi ovakve pacijente.
  Unaprijed zahvalna majka!

  Reply
 10. Sanel Hasotić

  Poštovani,
  Javljam se iz Banja Luke prema preporuci Slobodana Gavranovića, bivšeg gradonačelnika Banja Luke, koji sa oduševljenjem priča o Vama i operacijama koje ste mu izveli. Naime, moj otac je već više od godinu dana skoro pa potpuno nepokretan. Razlog tome je stenoza spinalnog kanala u vratnom dijelu kičme. Na VMA u Beogradu mu je uređen jedan operativni zahvat sa zadnje strane vrata, nakon čega mu se stanje nije značajno poboljšalo. Prema njihovom mišljenju potrebno je uraditi još jedan zahvat sa prednje strane a koji se oni ne usuđuju jer otac ima slabo srce. Obzirom da oni ne rade minimalno invazivnim metodamama ne mogubi mu ni pomoći. Pored nalaza imamo i tri MR snimka glave i vrata koje bih vam mogao poslati e-meil om ili lično donijeti ukoliko mislite da bi možda mogli Vi da mu pomognete. On je trenutno u Novom Pazaru i njegov transport do Zagreba iziskuje dodatni napor. To ne bi predstavljao nikakav problem ukoliko bi vaš odgovor bio pozitivan čak i u slučaju pokušaja.
  Unaprijed hvala i lijep pozdrav.

  Reply
 11. Jasminka

  Poštovani dr Robert,

  Javljam Vam se iz Sarajeva. Mojoj majci (1946. g.) je savjetovana operacija kičme prije 30 godina, ali se nije usudila do danas. Svake godine u zimskom periodu je na injekcijama, sa velikim bolovima, išijasom itd.
  Potražila sam Vas u klinici dr Al Tawila ali više ne dolazite.
  Molim Vas za instrukcije kako da na najbrži i najjednostavniji način dođem do Vas kako biste pomogli mojoj majci.
  Prije dvije godine je imala operaciju na otvorenom srcu, 3 by passa, inače hronični asmatičar.
  Zadnja Dg: kompresivna fraktura Th/12 pršljena, diskopatija na L4/L5 i L/S1, Osteoporosis

  Srdačan pozdrav!
  Jasminka Ajanović

  Reply
 12. Nikola

  Pozdrav
  Imam 23 godine u L5 S1 ekstruzija diska medijalno da ne pisem cijeli nalaz MR absolutna stenoza spinalnog kanala.
  prosle godine u 11.mj.sam radio MR imao sam 30 fizikalnih terapija boli me u donjem dijelu leđa i bol se siri niz noge. sredinom 12.mj.sam isao kiropraktičaru i pomogao mi je vise me ne boli jako ali se bol vraća prilikom sjedenja.Bojim se operacije i noža pa trazim nekakvo riješenje za kralježnicu nadam se da mi Vi možete pomoći i dati neki savjet.
  hvala lp

  Reply
 13. Jasna

  Poštovanje,
  2011 učinjena microdiscectomia c5/c6.
  MR 2018, u op c5/c6 prikaže se degenerativno remodeliranje korpusa kralješka s njihovom naznačenom kifozacijom i prominencijom poglavito dorzokaudaknog ruba korpusa c5 te redukcijom pripadajućeg ventralnog subarahnoida….
  Imam glavobolje, trnce u desnoj ruci kao i povremene bolove u samom vratu. Na ramenima pritisak kao da stalno nosim teret…. Iman 48 godina.
  Da li je operativni zahvat nužan? Gubim li fleksibilnost vrata?
  Hvala i lijep pozdrav

  Reply
 14. Mirko

  Poštovani,
  Imam 29 godina. U razini Th8-Th9 segmenta protruzija intervertebralnog diska paracentralno te dorzelaterano lijevo za 3-4 mm koja reducirani prednji subarahnoidalni prostor te se širi prema lijevom lateralnom recesusu i neuralnom foramenu. Magnetska je od 26.02.2016.
  Trenutno radim dekompresijsku terapiju preko cervikalnog dijela da se smanji pritisak u torakalnom ali još uvijek se osjeti napetost i ukočenost u torakalnom dijelu. Volim vježbati i plivati i bol je za sada izdrživa. S obzirom da ste vrhunski specijalist zanima me jeste li se susretali sa tako rijetkom vrstom protruzije i ima li tu kakvog rješenja????? Hvala Vam i lijep pozdrav.

  Reply
  1. Robert Saftic

   Postovani,
   ukoliko fizikalna terapija ne pomaže najbolji izbor je endoskopska operacija koje radimo u takvim slučajevima.
   Do sada smo napravili 27 takvih operacija sa uspjehom od 100%.
   LP

   Reply
   1. Mirko

    Hvala Vam na Vašoj informaciji.
    Može li se ikako gdje naći približna cijena takve operacije i vrijeme oporavka ili je isključivo to moguće nakon pregleda kod Vas vidjet?? Ukoliko bih se odlučio na pregled kod Vas da li moram obavezno doći sa novom magnetskom ili je to moguće sa ovom iz 26.02.2016??
    Hvala Vam puno.

    Reply
    1. Robert Saftic

     Postovani,
     cijena operacije je 33000 kuna a opooravak je šest tjedana.
     Bilo bi dobro napraviti MSCT i novu MR torakalne kralježnice prije dogovora za operaciju.
     Kada to budete imali dodjite pa ću vam sve objasniti.
     LP

     Reply
 15. Paola

  Poštovani,
  Imam 27 godina. U 12.mj 2015 nakon 2 mjeseca pakla ucinjena mi je interlaminectomia- l5s1 zbog ekstruzije diska lijevo. Oporavak prosao odlicno, no nakon god dana pojavljuju se bolovi u lumb. dijelu.Krajem 2016 Mr pokazao: L5 S1 dorzalna subartikularna lijeva hernija diska s kompresijom duralne vrece sprijeda i neuralnih radiksa lijevo , L1-S1 osteohondroza(smanjenje iv prostora, deg promjene). Ponudena mi je primjena kortik. na sto se nisam javila jer bolovi nisu jaki (spustaju se i u list) ali sam zabrinuta. Da li je po vama potrebna kakva intervencija ili iskljucivo fizikalna th? Hvala i lijep pozdrav.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *