Kontakt informacije

Specijalna bolnica Aksis (Poliklinika Vertebris)
Petrovaradinska 1 (8. kat)
10000 Zagreb

tel.: +385 1 3877413
fax.: +385 1 3877414

E-mail: aksis@specijalna-bolnica-aksis.hr
Web: www.specijalna-bolnica-aksis.hr

Inozemni pacijenti/Interntional patients:

Web: Axis Special Hospital Croatia
E-mail: axis@axis-hospital-croatia.com

Možete mi postaviti i kratka pitanja kao komentar na ovoj stranici, ali Vas molim da bude sažeti, precizni i jasni. Nemojte prepisivati cijele nalaze radiologa, navoditi bolesti koje nemaju veze s kralješnicom i slično. Radujem se zanimljivim pitanjima i raspravi!

 

775 thoughts on “Kontakt informacije

 1. Predrag

  Roberte,

  Da li možete da mi pojasnite kako se kod endoskopske operacije diska zatvara pukotina na disku iz koje ste pre toga odstranili visak koji je pritiskao nerv. Tj, da li nakon odstranjivanja ostećenih delova diska pukotina i dalje postoji ili se ona zatvara nekom metodom (zašivanjem, lepak, čitao sam i o nekoj vrsti indukovane struje itd) da ne bi došlo do ponovnog izlivanja mase i pritiskanja na nerv.

  Sve pohvale na vaš rad. Nadam se da ćemo se uskoro videti u Aksisu, jer mi je pregled i vaše mišljenje preko potrebno.

  Hvala unapred na odgovoru!

  Reply
 2. Snežana Pinter

  Poštovani profesore!
  Imam 61.godinu, još sam radno aktivna. Po zanimanju sam lekar, specijalista javnog zdravlja. Od kraja veljače 2017. godine imam izuzetno jak bol koji počinje u predelu desnog gluteusa i propagira se duž zadnje strane natkolenice, duž spoljne strane potkolenice do prstiju. Sve ovo je praćeno parestezijama. Uradila sam neophodnu dijagnostiku.
  EMG nalaz – registruju se znaci umereno do jake neurogene lezije u mišićima S1. Miotomno obostrano, izraženije desno, kao i umereno u mišićima L4 miotoma levo. Nalaz na ispitanim perifernim nalazima je uredan.
  MRI nalaz– Delimično ispravljena lordoza. Anterolisteza L5-S1 nivoa gradus I sa umerenom stenozom recesusa i nestabilnost na L3-L4 nivou. Posteriorna protruzija na L4-L5 nivou bez stenoze kanala.
  Dijagnoza: Lumboischialgia l. dx, Radiculopathia S1 dx, Spondylolisthaesis L5-S1 gradus I, Stenosis recessus lateralis partim L5-S1. PDIV L4-L5. Instabilitas vert. L3-L4.
  Nakon postavljene dijagnoze i neurolog i neurohirug u Opštoj bolnici u Subotici u kojoj se lečim predlažu ambulantnu fizikalnu terapiju uz primenu konvencionalnih analgetika. Fizikalna terapiju čine TENS, galvanska struja, laser, ultrazvuk, magnet i odgovarajuće vežbe u sklopu kineziterapije. Nakon četiri primljene terapije istu prekidam zbog izuzetno jakih bolova i nastavljam hospitalno lečenje na odeljenju neurologije. Tokom hospitalizacija lečena sam parenteralno analgeticima i kortikosteridima, a oralno mi je uključen lek pregabalin. S obzirom da sam i tokom hospitalizacije imala jake bolove koji su počinjali u predelu gluteusa, data mi je infiltraciona terapija u predeo m. piriformisa. Bolovi su se tek neznatno smanjili ali su i dalje najjači u jutarnjim satima. Po izlasku iz bolnice mi je predložen nastavak fizikalne terapije uz dalje uzimanje pregabalina 50mg 2×2, duloksetina 30 1×1, NSAIL analgetika 3×1 pp i gastroprazol ujutro.
  Poštovani doktore obraćam Vam se na nagovor moje neurologice koja prati i izuzetno ceni Vaš rad i koja se tokom hospitalizacije svojski trudila da mi pomogne kako bi mi umanjila bolove, koji su nažalost ostali u velikoj meri i ne znam na koji način i kako da ih se rešim.
  Unapred se zahvaljajum na odvojenom vremenu

  Dr Snežana Pinter, Subotica, RS Srbija
  Moja e-mail adresa: pinters56@gmail.com

  Reply
 3. Marin

  Poštovanje,obavio sam MR L-S kralježnice i u nalazu ukratko piše antelisteza trupa kralješka L5 u odnosu na trup S1 za 6mm.Rascjep lukova trupa kralješka L5 i S1 uz obostrano stanjenje lamine, izraženije trupa kralješka S1.Vidi se posljedično deformirana duralna vreća.
  Prikazan torako-lumbalna medula fiziološkog je intenziteta signala.Conus medularis u visini trupa kralješka L1.
  Ne vidi se znakova hernijacije i.v diska.
  Ako mi možete dati osvrt na ovaj nalaz i ukazati što mi je činit bio bih vam zahvalan jer me ponekad ta mala bol u tom predjelu sprječava za obavljanje aktivnosti(nogometne).

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *