Kontakt informacije

Specijalna bolnica Aksis (Poliklinika Vertebris)
Petrovaradinska 1 (8. kat)
10000 Zagreb

tel.: +385 1 3877413
fax.: +385 1 3877414

E-mail: aksis@specijalna-bolnica-aksis.hr
Web: www.specijalna-bolnica-aksis.hr

Inozemni pacijenti/Interntional patients:

Web: Axis Special Hospital Croatia
E-mail: axis@axis-hospital-croatia.com

Možete mi postaviti i kratka pitanja kao komentar na ovoj stranici, ali Vas molim da bude sažeti, precizni i jasni. Nemojte prepisivati cijele nalaze radiologa, navoditi bolesti koje nemaju veze s kralješnicom i slično. Radujem se zanimljivim pitanjima i raspravi!

 

834 thoughts on “Kontakt informacije

 1. Petar

  Poštovani doktore,
  imam 30 godina i u zadnjih 2 mjeseca trpim bolove u donjem djelu kralješnice te osjećam trnce u desnoj nozi. MR sam napravio i nalazi su:
  Na L4-L5 vidi se bulging iv diska s rupturom stražnjih niti anulusa fibrozusa te posljedičnim suženjem lateralnih recesusa te iv otvora
  Na L5-S1 vidi se bulging iv diska i centralna protruzija AP promjera 8 mm koja se utiskuje u duralnu vreću sa suženjem lateralnih recesusa.
  Molim Vas za mišljenje.
  Hvala

  Reply
 2. Danijela

  Poštovani doktore
  u zadnjih godinu dana imam velikih problema s donjim djelom kralježnice.Dva mje.samostalno nisam mogla hodat probada me i bol se spusta do pete koja trne.Nalaz nije za operaciju a ja ne funkcioniram normalno.Obavila sam fizikalnu terapiju.Imam problema i s vratnom kraljeznicom neznam dal je to sve povezano.

  Degeneracija diska u svim razinama i protruzije diska c4 -c5,c5-c6,c6-c7

  Degeneracija diska l4-l5 i l5-s1
  u razini l5-s1 bulging disk
  konus medularis vidljiv u razini l1 kralješka.

  Imam kontrolu krajem mjeseca kod neurokirurga jer mi je fizijatrica rekla da po njoj i mojim tegobama sam kandidat za operaciju.Molim Vas vase misljenje.Imam 32 god .

  Hvala

  Reply
 3. Željko Stioković

  Tehnike: TSE T1, TSE2, STIR, Gadolinij
  MR LUMBOSAKRALNE KRALJEŽNICE
  Komparativno s MR-om od 18.11.2011 godine i dalje je dominantan nalaz u vidu obilnog epiduralnog masnog tkiva sa posljedičnom apsolutnom stenozom spinalnog kanala dok se na nivou Th 12/L1 prate znakovi kompresivne mijelopatije u vidu zadebljanog edomtaznog i potisnutog terminalnog dijela medule i konusa. Sada su na nivou L3/L4 vidljive novonastale promjene pokrovnih ploština po tipu Modic I. Na istom nivou došlo je do progresije širokobrazne protruzije materijala diska, značajnije ljevo foraminalno gdje je značajnije sužen istostrani neuralni foramen te je moguć diskoradikularni koflikt.
  Nalz također pokazuje nešto veću protruzijuu materijala diska na nivou L4/L5, dominantno centralno. Ostali nalaz je bez promjene.
  Datum ovog nalaze je 12.07.2016 godine

  Moje pitanje je (s obzirom na tegobe koje imam, trnci u nogama, pogotovo lijeva strane, koji mi onemogućava kretanje) dali je to situacija iz koje nema nikakve pomoći.

  LP
  Željko Stipković

  Reply
  1. Robert Saftic

   Postovani Željko,
   kod vas se radi o sindromu suženja kanala kralježnice.
   To treba operirati i uspjesi ove operacije su veliki.
   Ako se odlučite javite se u moju kliniku radi daljnjih dogovora.
   LP
   dr. Saftić

   Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *