Kontakt informacije

Specijalna bolnica Aksis (Poliklinika Vertebris)
Petrovaradinska 1 (8. kat)
10000 Zagreb

tel.: +385 1 3877413
fax.: +385 1 3877414

E-mail: aksis@specijalna-bolnica-aksis.hr
Web: www.specijalna-bolnica-aksis.hr

Inozemni pacijenti/Interntional patients:

Web: Axis Special Hospital Croatia
E-mail: axis@axis-hospital-croatia.com

Možete mi postaviti i kratka pitanja kao komentar na ovoj stranici, ali Vas molim da bude sažeti, precizni i jasni. Nemojte prepisivati cijele nalaze radiologa, navoditi bolesti koje nemaju veze s kralješnicom i slično. Radujem se zanimljivim pitanjima i raspravi!

 

1.052 thoughts on “Kontakt informacije

 1. Vinko

  Molim za misljenje. Trenutno nenam nekih velikih bolova posto ne radim nista fizicki zahtjevno.

  Na seriji sagitalnih i transverzalnih MR presjeka kroz područje lumbosakralnog vertebralnog kanala vidi se
  uredna visina, oblik i struktura prikazanih trupova kralješaka. Blaže desikacijske promjene i.v.diska u vislni i.v. prostora L2-L3 i LS-S1. Blaža ventralna i dorzalna osteofitoza u visini segmenta LS-S1.
  Degenerativne promjene pokrovnih ploha trupova kralješaka u visini segmenta L5-51- Modic II. Politopne pliće Schmorllove hernije prikazanih trupova kralejšaka.

  Prikazana torakolumbalna medula fiziološkog je intenziteta signala. Konus medularis u visini trupa kralješka L1.
  U visini i. v. prostora Th11-Th12, L1-L2 i L2-L3 vidi se plići dorzomedijalni bulging i.v.diska bez znakova
  diskredikularnog konflikta.

  U visini i.v. prostora L5-S1 vidi se dorzomedijaina I lijevostrana dorzolateralna protruzija i.v.diska s lezijom anulusa fibrozusa koja prominira prema kanalu za 5,5 mm, imprimira ventralnu konturu duralne vreće paramedljalno lijevo, reducira lijevi lateralni recesus i u kontaktu je s lijevim spinalnim korijenom S1.
  Puno hvala i lp.

  Reply
 2. Valentino

  Nalaz RTG:
  Dvostruka S-skolioza te hipolordoza vratnog dijela.
  Def. Spondiloze te dorzalnim spondilofitima u segm. C3-C6 koji prominiraju u spinalni kanal.

  Reply
  1. Robert Saftic

   Obzirom na navedeno potrebno je napraviti otpuštanje s predne strane i fuziju od C3 do T1 a potom u drugom aktu korekciju S krivulje i hipolordote te C2 do T3 transpedikularnu fiksaciju…..Eto…

   Reply
 3. Ljiljana Vukšić

  C5-C6 medijalna i desna paramedijana protruzija i.v.diska
  Zakazana operacija, klasična.
  Postoji li jednostavnije rješenje problema?

  Reply
 4. Ljiljana

  Postovani doktore, rijec je o mojoj kceri 25 g. Magnet torakalne kraljeznice je pokazao da je u razini Th 8-Th9 segmenta disk diskretno, za oko 2,4 mm u ap smjeru, izbočen paramedijalno desno pri čemu reducira prednji epiduralni prostor. Fizikalne terapije nisu pomogle. Vec godinu dana je prisutna lagana bol. Da li se moze jos nesto napraviti da bi zivjela bez boli.
  Unaprijed hvala na odgovoru.

  Reply
 5. Mona Vobornik

  Poštovani doktore,

  molila bih za mišljenje, radi se o 3D CT L/S nalazu kičme. U pitanju je 23-godišnja djevojka.
  Blago izravnata lordoza L/S kičme.
  Redukcija visine i.v. L5 – S1.
  Baldžing diska i.v. L4 – L5 .
  Ekstruzija diska i.v. L5 – S1 u potpunosti ispunjavavertebralni kanal i ponaša se izrazito kompresivno.
  Preporučuje se hitna konsultacija neurohirurga.

  Reply
 6. Melida Okanovic

  Postovani doktore,
  Moj 15.godisnji sin ima dijagnostifikovanu bilateralnu spondilolizu na nivou L5/S1 od marta 2018. Lijecio se kozervativnim putem ( prvo mirovanje pa vezbe sa fizioterapeutom). Bavi se fudbalom na visokom nivou u Norveskoj.
  Kako nije imao simptoma vratio se na teren u avgustu 2018. Posle 2mjeseca treninga i utakmica, opet je zadobio iste simptome.
  Kontrolni MR i CT du pokazali da nije doslo do zarastanja fraktura ni sa jedne strane pars interarticularisa L5. Nema, niti je imao povrede nerva, spinalni kanal normalne velicine,nema prokliznuca (spondilolisteze) ,diskovi normalni, nesto nizi disk na nivou l5/s1 ali nepromenjen od marta 2018.
  On nema nikakvih bolova dok miruje. Bol se.javlja pri vecem opterecenju, kod teskih i dugotrajnih treninga fudbala, utakmice ili trcanja sa sprintom i naglom promjenom pravaca.
  S obzirom na to da nije doslo do zarastanja stress preloma, i da mu konservativne metode ljecenja nisu pomogle i bol se vraca pri opterecenju, doktori su poceli razmisljati o operaciji.
  Mene zanima kojom metodom hirurskog zahvata se kod Vas ljece ovakve povrede, s obzirom na to da se moj sin zeli vratiti na fudbalski teren.
  Unapjred hvala.

  Reply
 7. Ira

  Postovani
  ako mi mozete malo pomoci oko nalaza. Patim od jakih vrtoglavica, gubitka ravnoteze slabine i bolova u vratu, ljeva ruka mi je utrnuta. Nalaz Mr vratne kraljeznice spinalna stenoza na predjelu c5-c6 8.8 mm ,manja protuzija diskova c5-c6,c6-c7 i t1-t2. Fizikalna terapija ne pomaze, pstoji li jos nesto srto mogu napraviti od prrgleda? Unaprijed hvala

  Reply
   1. Irena Mušec

    Poštovani!zanima me dali je normalno da mi se nakon 10 dana od operacije diska l4 l5 javila jaka zatezajuča bol u lijevoj nozi te utrnulost prstiju lijevog stopala?prvih nekoliko dana je sve bilo u redu i onda nako 10 dana bol koja je toliko jaka da nemogu hodat dok ne počnu djelovat tablete protiv bolova.unaprijed hvala

    Reply
 8. Goran Vručinić

  Poštovani, “…C5C6 /C6C7 -cirkularna subligamentalna hernijacija i.v. diska koja se dorzomedijalno subtotalno utiskuje u prednji subarahnoidalni prostor i obostrano intraforaminalno kompromitira n.radiks C6 …”
  Kako ne mogu dobiti odgovor kod fizijatra da li je to uzrok mojih poteškoća ( zamagljen vid, bolni vratni mišići, nešto poput nestabilnosti u glavi ) , zamolio bih Vas za mišljenje , te preporuku šta mi je raditi?
  Zahvaljujem Vam na odgovoru, lijepi pozdrav , Goran Vručinić

  Reply
 9. Melisa

  Poštovani, zbog dugotrajnih jakih bolova vrata i glave, s trncima i ukočenošću od predjela iznad lopatica do vrha tjemena i povremene utrnutosti usana, urađen je MRI. 43 su mi godine i stalni bolovi mi predstavljaju veliki problem u svakodnevnom životu i radu. Je li ovo stanje koje se rješava/održava samo fizikalnim tretmanom (nakon 2×10 tretmana stujom, ultrazvukom i vježbama nije postignuto poboljšanje) ili Vi imate prijedlog za neki drugi postupak u Vašoj klinici? U centru Arni u Banjaluci sam čula da rade terapiju dekompresije kičme po Vašim uputama. Je li to nešto što bi pomoglo u umanjenju bola i poboljšanju stanja ili je samo privremenog karaktera?
  Hvala Vam i pozdrav iz Banjaluke!

  „MRI cervikalne kičme: Ispravljena lordoza cervikalnog dijela kičme. Nema bitnije skolioze. Kontinuitet interkorporalne linije segmenata očuvan. Na rubovima terminalnih ploha i donjih C segmenata vide se početne degenerativne promjene spondilotičkog tipa.
  U unutrašnjim koštanim strukturama pršljenskih tijela nema nema grubljih promjena. I.v. prostor C5-6 snižen, a ostali očuvane visine. Nema traumatskih prekida kontinuiteta koštanih rubova i struktura.
  U nivou C4-5 diska postoji lijeva dorzolateralna manja protruzija koja parcijalno stenozira prednji dio lijevog foramena. U nivou C5-6 diska minorna dorzalna i desna paramedijalna protruzija koja redukuje prednji likvorni prostor, ali nema lateralnog širenja do foramena niti njegove stenoze. Spinalni kanal u svim nivoima urednih dijametara. Mijelon je uredne morfologije, bez kompresivne mijelopatije ili drugih fokusa patološke alteracije intenziteta signala. Izlazišta brahijalnih pleksusa bez patoloških formacija. U kraniocervikalnom i cervikotorakalnom prelazu nema patoloških promjena. Prikazani gornji torakalni segmenti i diskovi su bez patomorfoloških promjena.“

  Reply
 10. LIDIJA BRNJIĆ

  DEKSTROSKOLIOZA LS PRIJEAZA.
  FIZ.LORDOZA.
  DEF.SPONDILOZA
  SPINA BIFFIDA MEDIANA S1.

  ZAHVALJUJEM UNAPRIJED!

  Reply
 11. Sasa

  Postovani doktore, da li jos dolazite u Sarajevo? Mozete li mi reci sta mi je raditi, imam hemangiom na trupu kraljeska L3? Da li to zahtijeva neki zahvat ili je bolje nista ne dirati. Hvala unapred na odgovoru

  Reply
 12. Joško Peran

  Molio bih vas savjet u visini i.v prostora C4/C5iC5C6 vidi se plici dorzomediijalni bulging. Politopne schmorllove hernije.Th4 vidi se sirnikis duljine 1.6cm sirine 4.1 mm.Th7/Th8 desnostrani dorzolateralna protruzija.Th8/Th9 desnostrani dorzolatealni disk.impirira konturu duralne vrece.Th9/Th10 ljevostrani dorzolateralni disk reducira ljevi lateralni recesus.Th10/Th11 dorzokonveksan disk reducira oba lateralna recesusa izrazeniji lijevi .S2 S3 nekoliko perineuralnih cista od 1.4 cm. Conus medularis u visini L1 kraljeska .L5/S1 dorzomedijalna lijevostrana protruzija impirira konturu duralne vreće . U kontaktu lijevim spinalnim korjenom S1

  Reply
 13. Jurica Roso

  MRI Mozga rađen 2011god i očitava se pinealna cista veličine 11mm nema kompresije na okolne strukture. U rasponu od 2011 do 2018god radio sam četiri magneta mozga pinealna cista je iste veličine 11mm nema kompresije na okolne strukture mozga. Nemam nikakvih simptoma. Čerina doktor kaže da je okey da netrebam više snimati. Vaše mišljenje. Lp.

  Reply
 14. Nina

  Sirokobazna dorzomedijalna protruzija inzerv.diska L3-L4, anteroposteriornog dijametra preko 3,5 mm, sa suzenjem prednjeg subarahnoidalnog prostora oba lntervertebralna otvora i radikularnim kontaktom na korijenove spinalnih zivaca obostrano. Ovo je dio MR lumbal.dijela kralježnice. Inače tnjenje duž čitave desne noge i stopala već duže vrijeme. Molim komentar s mišljenjem.

  Reply
 15. dANKO šKARE

  Poštovani dr. Saftiću,
  Dio postavljene skeletalne dijagnoze (PET/CT) uključuje, citiram:
  “Na prik azanim dijelovima skeleta vidi se litička lezija trupa L4 kralješka s mekoaktivnom komponentom projera
  27 mm. Također se vidi i ltička lezija u području desne ilijačne kosti supraacetabularno koja mjeri 31 mm u promjeru”.
  Molm Vas detaljnije “očitanje” nalaza. Moze li se to srediti operacijom? Minimalno invezivnom ili drukčije?
  Unaprjed hvala na odgovoru.
  Lijepi pozdravi, Danko Škare

  Reply
 16. Tamara Djeric

  Poštovani doktore,
  Zovem se Djeric Tamara, poslala sam Vam na e-mail svoj MRI, i sve potrebno. Volela bih da dobijem Vaš odgovor, pa me zanima da li ste stigli da pogledate.

  Pozdrav

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *